Stara Fužina-Vogar-Pršivec-Planina pri Jezeru

Bohinj je pravi kraj za očke spočit in dušico umirit. Moj sanjski vikend je postavljen v Ukancu ob jezeru… čeprav se tudi kake planšarske kočice na bližnji planini ne bi branila. Prejšnji teden sva se z mojo boljšo polovico odpravila na pohodniško pot iz Stare Fužine proti Pršivcu mimo spomenika padlim planincem železničarjem, kjer je čudovit razgled na Staro Fužino in vzhodni del jezera ter primeren kraj za skakanje s padalom, nato sva se podala čez planino Vogar, kjer je par minut vstran prav tako zelo lep razgled. Pot od planine Vogar do vrha Pršivca me je kar izmučila, ampak ko sem dosegla vrh in zagledala celo Bohinjsko jezero z okolico pod seboj sem se sesula od lepote…samo sedela bi tam…za vekomaj… Po krajšem počitku sva pot nadaljevala mimo Majske jame, čez planino Viševnik do Planine pri Jezeru, kjer sva preživela prijetno in umirjeno popoldne v družbi krav ter v koči na tej planini tudi prespala. Zjutraj sva se zbudila s pogledom na jezero, ki se ga je že počasi dotikal sonce. Po zajtrku sva se odpravila proti dolini… zvečer sva se ob jezeru napajala z modro – zeleno – sivo lepoto…prespala noč v kampu Zlatorog in se naslednji dan zaradi napovedi slabega vremena samo malo potepala po okolici (namen sva imela iti na Vogel). Ja, takšen je moj potopis…iz čudovitega oddiha.  

Najraje bi ostala na eni jasi malo naprej od Vogarja, se naselila v planšarsko kočico in se relaksirala… vsaj za kak mesec, dva… nabirala zelišča, se spet vrnila k sebi in začela sploh živeti. Tako pa sem se na žalost vrnila nazaj v kolesje brezglave gonije, po čem že?

pogled-na-ribcev-laz.jpg Pogled na Ribčev Laz

planina-pri-jezeru.jpg  Planina pri Jezeru

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev to “Stara Fužina-Vogar-Pršivec-Planina pri Jezeru”

  1. dr. filomena pravi:

    Binula, nekateri v dolini bi te čisto preveč pogrešali… boljše, da greš po zelišča samo tu pa tam ;-)

  2. David pravi:

    Vidš, tkole pol znaš veliko bolj cenit naravo. V tem vrvežu, stresu doma in v službi.. Pol pa možgančke na off.. Pa uživat ;) Lepo si tole napisala, Bina.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !