Fonzi je star 1 leto

Na današnji dan, pred enim letom se je zvalila ena majhna siva pošast. Danes je ta pošast lepe zelene, modre, oranžne in sive barve ter je najglasnejša v celi bajti (poleg mene ;) ). Ta pošast je najino veselje po imenu Fonzi, papagaj vrste AGAPORNIS A. Rosekollis. Lani decembra se je moj dragi kar tako na hitro, čez dan odločil, da bi imela Agapornisa, pa sva se zvečer vsedla v avto in ga šla iskat nekam na gorenjski konec. Bil je najmlajši in prvi, ki je priletel k nama. Po poti domov sva mu izbirala ime…na koncu je iz zajebancije dobil ime Fonzi. Ker je ročno gojen, je totalno razvajen - skos bi se samo crkljal.  

Ja, kdo bi si mislil, da ti takšna majhna pošast lahko tako zapolni življenje. Imela sva že mnogo živali, ampak Fonzi je res ena prečudovita mala zgaga…

fonzi.JPG Najin Fonzi

Nikoli nisem prisegala na zaprtje živali, raje sem imela divje mačke in ‘ornk’ pse…potem pa sem enkrat dobila morsko prašičkico od prijateljice Vesne, ki mi jo je pustila pred vrati, pozvonila in spiz…(nekaj so prenavljali doma, pa jo ni imela kam dat). Ta morska prašičkica Miška je bila prva tako majhna živalca s katero sem se resnično poštekala. Odkrito sva se pogovorili in od tistega pogovora dalje je bila moj srček. Ker jo nisem mogla imeti pri sebi, je zanjo lepo skrbela moja mami (ki sicer trdi, da ne mara ne ljudi, ne žvali, ne rož in tud ne sebe-vse je skoraj res), jst sem jo pa večkrat na teden obiskovala. Vedno ko sem vstopila skozi vrata, me je s svojim piskajočim glaskom poklicala k sebi. Tekala je po hodniku in po kuhinji ter rada grickala copate… 

p.s.: Danes ima rojstni dan tudi moj ’svak’ (42 let), vse najboljše tudi njemu!

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev to “Fonzi je star 1 leto”

 1. čivka čivka pravi:

  I, kok je luštkan! Ma jaz sem se še na naše tri ribice navezala, ki sploh ne dajejo nobenih zvočnih zapisov od sebe, razen tu pa tam kak vodni mehurček :)

 2. Boss pravi:

  Ja tut jaz mam rajši divje mačke, še rajši pa udomačene! Lp fonziju

 3. Pešo pravi:

  Vse najbolše Fonzi !!!

 4. David pravi:

  Fonzi je zakon. Tako brihtnega in ljubkega ptička še nism srečal. Kadarkoli ga vidim se mu barva malce spremeni . Pa ful ti gre rad na glavo sedet.. :) Vse najbolše !!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !