Tržna niša v Železnikih

Po današnjem potepanju po Selški dolini, prilagam dve fotografiji.

Stanje v Železnikih na današnji dan:

zelezniki.JPG

In reklama podjetja za izsuševanje prostorov na eni od poplavljenih stavb v Železnikih:

trzna-nisa.JPG

Glede na to, da bo po vsej verjetnosti čedalje več naravnih nesreč, bi se bilo dobro domisliti kakšno novo dejavnost, ki bi se po katastrofalnih nesrečah dobro tržila ;) .

Poplave niso glih mačji kašelj. Sama sem doživela dve. Prvič nam je poplavilo hišo 1. novembra 1990. Skozi naše dvorišče je tekla ogromna reka, valila je trame, kontejnerje, vejevje… V trenutku se je naša klet do stropa napolnila z vodo in je začela udarjati na hodnik, oče je imel še sod nafte v kleti, ki se je seveda razlil… Znesli smo vse cunje, ki so nam prišle tisti hip pod roke pred vrata, da bi z njimi ustavili vdirajočo vodo… Ko se je vse skupaj umirilo, sem si nadela očetove škornje in se šla močvirnike…na travnikih so bila jezera, sem pa tja sem našla kako zanimivo igračo, pa tudi na malo drugačen način zanimiva trupelca utopljenih mačk. Ker jezerca na travnikih niso tako hitro izhlapela in je kmalu pritisnil mraz, smo imeli skoraj pri vsaki hiši svoje lastno drsališče. Tisto zimo sem prvič obula (sicer izposojene) drsalke in se zapeljala…bil je veličasten in nepozaben trenutek…kar peljala in peljala sem se in drsala še celo zimo.

Drugič nas je zalilo jeseni, mislim da 5.11.1998. Takrat mi je bilo pa še manj jasno, tako da bom ta del raje izpustila.  

Sledi Narava še naprej obljublja maščevanje…

  • Share/Bookmark
 

1 komentar to “Tržna niša v Železnikih”

  1. Boss pravi:

    Ratni profiteri!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !