Narava že ve, kaj je dobro za naše možgane!

Pravijo, da se čreda bizonov premika tako hitro, kot najpočasnejši bizon v čredi. Plenilci ujamejo in ubijejo najprej najpočasnejše bizone na koncu črede. Takšna naravna selekcija je dobra, saj so tako živali v čredi bolj zdrave, čreda pa pridobi na hitrosti. Podobno je s človeškimi možgani – delujejo le tako hitro kot njihova najpočasnejša celica. Prekomerno uživanje alkohola, kot vsi vemo, uničuje možganske celice. Toda po načelih naravne selekcije, alkohol najprej uniči najpočasnejše in najmanj zdrave celice. Na ta način redno pitje piva uničuje počasne možganske celice – možgani postanejo hitrejši in učinkovitejši. Zato vedno, ko popijete par kriglov piva, mislite na to, kako so vaši možgani hitrejši, bolj zdravi in pametnejši ;) !

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev to “Narava že ve, kaj je dobro za naše možgane!”

 1. David pravi:

  Huda fora.

 2. jekson pravi:

  Potem pa naj kdo reče da niso naši politiki pijančki se ga nažre kot krava mu alkohol stopi slabe možganske celice potem pa hitro v parlament in narediti nove zakone proti kronikam zdaj pa vemo kje je prava resnica Javol javol ich liebe alcohol

 3. elohel pravi:

  Tale šala je pa že nekaj časa napisana na eni tabli v Vic baru v bežigrajskem dvoru. Če ta bar sploh še obstaja.. Ja, ob pivu paše taka fora :)

 4. Pešo pravi:

  IN PIVO VERITAS

 5. David pravi:

  Pijani kot steklenice iz katerih pijemo (ali še bolj) se vlačimo vsi skupaj ali vsak sam. Všeč mi je da vse se vrti zjutri pa glava pa dva aspirina plus ce vitamin tud to mi je všeč…

  (Brane Bitenc 1985)

 6. fuga pravi:

  Ja, potem imaš pa Macintosh ki ga le delno obvladaš, zato greš zopet na pivo.

 7. mustang pravi:

  Invertna logika?

 8. Feliks pravi:

  Včasih ubije tudi tiste celice, ki so nujno potrebne za dobro funkcioniranje! Mene že ves teden daje izguba ravnotežja, ker sem prejšnjo soboto preveč popil. Hmm, pa filma in slike tud ni v rekorderju, kaj se je dogajalo v soboto po 11 uri zvečer. Kako sem prišel domov in v posteljo? Peljali me niso, mi ni nihče omenil. Pa vse prevečkrat se zatipkam, in čeprav vidim, da tipka ni prava, možgani ne daj opreklica. Pol pa cajt zgubljam, ko moram preverjat… Kriza, al vleče postran, al pa na rit. Pa bicikla ne morem vozit. Res nisem vedel, da so “najslabše” celice v mojih možganih dosedaj tako dobro opravljale svoje delo. Boljše, kot te, ki so menda hitrejše in … Raje bi ohranil tiste, ki jih je alko skuril.

  LP, Feliks

 9. dr. filomena dr. filomena pravi:

  Ta logika ima eno pomanjkljivost… preživijo bistrejše celice, ki pa niso nujno najbolj delavne. Potrebujemo kombinacijo, ne? :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !