Elfriede Jelinek: BABILON (Cankarjev dom, 18.2.08)

Vojna drama režiserja Nicolasa Stemanna nabita z najbolj primitivnimi lastnostmi današnjega človeka in medijev. Intenzivno medijsko prikazovanje vojne med vzhodom in zahodom, kjer ima vsaka stran svojega boga, na eni strani Alaha in na drugi strani Busha, spolna agresija in kanibalizem so pomešani čez celotno igro kot so pomešane informacije s katerimi nas iz vseh strani oblegajo mediji. Prenasičen s tujimi, zlaganimi občutki, prazen, otopel in neodziven na grozote današnjega časa človek brezmoralno prodaja svoje orodje - telo. Telo, kos mesa kot zaželjeni spolni objekt in na drugi strani kot žrtveni objekt, ki lahko v ekstremnih dogodkih prenese neverjetno bolečino. 

Zanimiv prikaz kako smo imuni na primitivizem in grozote, ki nam jih vsak dan ponujajo sveže servirane na krvavem pladnju. Kaj nas lahko sploh še gane?! S pomočjo vplivov okolja razvijamo obrambni mehanizem, ki nam zatira pot do srca in do lastnih in nedolžnih občutenj.  Propad kulture, propad družine, propad človeka.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar to “Elfriede Jelinek: BABILON (Cankarjev dom, 18.2.08)”

  1. enemy pravi:

    Nisi povedala, da greš to gledat!!! Jst sem pa iskal “prostovoljca”, ki bi ga Jelinekova zanimala. E. Jelinek is one of my favourite artists.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !