NIET: Bil je maj (Križanke, 27.05.08)

Bil je maj, maj moje smrti…

Včerajšnji fenomenalni nastop legendarne skupine NIET je in bo zagotovo ostal koncert leta. Že v popoldanskih urah se je okolica Križank počasi polnila z maso punkerskih navdušencev različnih generacij. Medtem, ko sta kot predskupini koncertirali Zablujena generacija in Jani Kovačič, se je na dvorišču Križank kolona do pivskih jurčkov daljšala, saj so vsi hiteli (ne-žejni) ujeti začetek nastopa NIET-ov.

…in potem, po 24. letih, v katerih se je že nakajkrat zamenjala oblast in vetrovi menjavali smeri,  zopet na istem odru: legendarni in edinstveni NIET!!! Na odru se je pri nekaterih komadih, na veliko presenečenje mnogih obiskovalcev, pridružila tudi nekdanja njihova pevka Tanja Ukmar.

niet-krizanke-270508.JPG  Niet v akciji

Zase lahko rečem, da sem neznansko uživala na koncertu, kljub valovom mešanih občutkov in niti ne tako prijetnih spominov na tiste najstniške dni, ko sem neprestano vrtela eno in isto kaseto NIET – Live.

NIET, z vami sem preživela najbolj boleče trenutke svojega življenja in sedaj se je začelo obdobje, ko (sem in) bom z vami preživljala najlepše!

Še na veliko odličnih nastopov, volje, energije in poezije!

Cherryman, tebi pa najlepša hvala za tole :) :

karta.jpg

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev to “NIET: Bil je maj (Križanke, 27.05.08)”

 1. Dejv pravi:

  O, ja. Tudi sam dostikrat obujam spomine, ko sem začel poslušati pravo, dobro glasbo (pri desetih letih). Začelo se je seveda z Nieti. Besedila in glasba ruši vse. Žal mi je ker sinoči nisem uspel priti, komaj pa čakam kakšen naslednji njihov koncert. Žive legende.

 2. clementino clementino pravi:

  Jaz seveda tudi nisem manjkal in se pod te pohvale podpišem. Koncert je bil resnično fantastičen in vreden vsake pohvale. Križanke so prav tako zelo dober prostor za koncerte zato je bil tudi zvok kvaliteten. Kričal sem pa tako da danes še skoraj nisem spregovoril.

 3. Aleš pravi:

  Ni panike Sabina, sam da si se mela fajn :) . LP Aleš

 4. Emojemajonezo pravi:

  Kolk je blo hudo ej!!!! Zakon!!!!

 5. Binula pravi:

  …torej sledi Rock Otočec?

 6. Nino L. pravi:

  Koncert je bil res odličen. Vsaka čast članom, da so se ponovno zbrali in se vrnili na sceno. Za Rock Otočec bomo pa še vidli, če bi se res kopali v blatu ;)

 7. Majcika pravi:

  Super je bilo !

 8. drezga pravi:

  Sej so super, ampak brez samomora Habiča nikol ne bi bli tok popularni.

 9. Binula pravi:

  No, no … mislim, da ni čist tako. Do leta ‘88 so naredili največ, zaradi česar smo jih ‘opevali’ … Habič je pa umrl ‘91 … (?)

 10. R.I.P. pravi:

  ČEZ EN MESEC PA TVOJ BRAT

 11. binula binula pravi:

  Jah … je bil že lep dan za smrt … sonce je sijalo, sirene so pa čez slab mesec dni začele tuliti …

 12. Johny pravi:

  http://www.mininova.org/tor/2371271

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !