Kljuje od zore do mraka, od mraka do dne

Po dveh tednih dopusta v naravi, brez interneta, službenega telefona, TV-ja, radia, nepotrebnih ljudi in ostalih motečih subjektov, ki sami sebe prav tako poimenujejo za tovrstno bitje (človek), sem se morala priklopiti nazaj v sivo realnost. Res je, da sem obiskala par gmotic kot npr. koncert KUD Idiotov na Trnfestu, kak ročni nogomet pri Mariči, piknik s prijatelji ipd. sem pa prvi teden uživala predvsem ob pletju svojega vrtička na vikendu, barvanju ograje in ob opazovanju mnogih drobnih in malce manj drobnih čudes narave. 

napoleonov-most.jpg Napoleonov most čez Nadižo kolega.jpg Kolega iz Soče

Drugi teden sem nekaj dni z Repijem in Pešotom preživela na Nadiži. Ker sta bila fanta ob gradnji Repijevega prekopa (čez Nadižo) kar naprej žejna, smo v prijetnem bifejčku v kampu znali pošteno premagovati tovrstne probleme (se opravičujem uni teti, kateri sem sredi noči podrla šotor ;) – ko je tam noč, je res ornk temno). Proti koncu dopusta pa sem se opogumila in se s kolesom podala na Sv. Trojico (čez Krumperk).

… in dopusta je bilo konec kot bi trenil. Bilo je lepo, ampak kako bi lahko izklopila vse te nadležne misli, ki kljujejo od zore do mraka, od mraka do dne?!?

na-vecer-med-oblaki.jpg Pogled iz spalnice

F.Prešeren: PEVCU            Kdo zná noč temno razjásnit, ki tare duha!

Kdo vé kragulja odgnati, ki kljuje srce od zora do mraka, od mraka do dné!

Kdo učí izbrisat ‘z spomina nekdanje dni, brezup prihodnjih oduzét spred oči, praznôti ubežáti, ki zdánje morí!

Kako bit óčeš poet in ti pretežkó je v prsih nosít al pekel, al nebo!

Stanu se svojega spomni, tŕpi brez miru!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev to “Kljuje od zore do mraka, od mraka do dne”

  1. PEŠO pravi:

    Zdej ko je pa konc dopusta bi pa lahko kaj spil :D

  2. Boss pravi:

    Komaj cakal na kaksen post tvojega dopusta. Se pa opravicujem za izpustitev izeta na nadizi in hkrati zahvaljujem za prijeten piknik ter druzenja na trnfestu. Upam, da si napolnila vsaj mickn baterij in da se druzenje na trnfestu se ni koncalo.;-) Drzi se!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !