Nazaj dol

 

Pa sem zopet tu. V dolini veselja in slasti – kot so včasih dejali. Spet sem se težko ločila od pogleda, od razgleda, od vrtička, sonca, cvetja, ptic, metuljev, čebel, kočice, narave in miru. Narave in miru!!! Vsakič ko zapuščam svoj mali raj, me stiska v prsih. Komaj čakam, da se zopet vrnem. Komaj čakam, da se vrnem in ostanem tam za vedno. Z mojim Repijem.

 

Ko sem bila pred nekaj urami gori barvala neko leseno korito, zatopljena v svoj svet, so šle mimo neke sprehajalke, ki so občudovale okolico in se pogovarjale o tem, kako so luštni vikendki tu gori … ampak živele pa tu gori ne bi, saj bi jim bilo menda kmalu dolgčas – sem še ujela pogovor, ki je premotil blažen mir. Dolgčas?!? Jej jej jej … Tam gori ni nikoli dolgčas. Kdaj vam je bilo pa v naravi, ob gozdu in travnikih, ob panoramskem razgledu na vse strani dolgčas??? Seveda, tam gori ni asfalta, ni kabelske, če hočete tudi TV-ja ni in ni smoga, vpitja, prometa, lokalov, trgovin, … tam gori ni ničesar kar bi res ne potrebovali – ni INSTANT življenja. Je življenje pravo. Srčno in naravno – tako kot bi moralo biti. Tam gori se človek lahko približa samemu sebi.

 

In zdaj zopet v ta bedni svet zamorjeni, med te bednike, v beton in na štrom ter v pogon za kapitalističnim kolesjem sivega vsakdanjika v pogubo človeštva … L  

 

 

 

  

 

 

 

 

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev to “Nazaj dol”

 1. Irena pravi:

  Z veseljem sem si ogledala tvoj blog in se tudi popolnoma strinjam s tvojim načinom razmišljanja in življenja. Se ti tam z veseljem pridužim, če je še kaj prostora? Lep pozdrav z Gorenjske

 2. dare dare pravi:

  Glede na to, da se mi zdi, da te zelo razumem si ne morem kaj , da ne bi prilimal en’ga linka:

  http://daretovblog.blog.siol.net/2008/11/24/nedvomnolepota/

  lep pozdrav

 3. dare dare pravi:

  O porkaduš, pa še na naslovnici siola si. Jaz pa gledam zakaj je kar naenkrat deset ljudi kliknilo na mojo stran. :)

 4. Tony pravi:

  Res simpatičen vikend, ti prav zavidam. Kje pa je tako lepo, tako čisto približno ?

 5. simona pravi:

  prekrasno! Saj zaradi tega je tudi lazje zdrzati sivino!

 6. Sandi pravi:

  Zelo lepo skrbiš za tale tvoj vikend ;)

 7. RePi! pravi:

  To je RAJ!!!

 8. haiku pravi:

  Živeti na ravnem, ali naravno: to je zdaj tu vprašanje!:)

 9. Aleš pravi:

  Oj :) Kakšen raj tale tvoj vikend, me veseli, da vsaj nekateri štekajo kaj/kje je resnično življenje, vedno več nas bo, brez skrbi :) .

  Aleš Niet

 10. poravnava pravi:

  Glavno, da ti bo lepo!

 11. Dedovanje pravi:

  Bravo!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !